Hillefisters
Image default
Woningen

Hoe richt je een speelkamer in?

Wil je een leuke speelkamer voor je kind creëren? Hier wordt niet alleen je kind heel blij van, maar jij ook. Geen rondslingerend speelgoed meer in je woonkamer, maar een geweldige ruimte waar je kleintjes uren van kunnen genieten.

 

Elk kind houdt van spelen. En als je thuis genoeg ruimte hebt, hoe fijn zou het dan zijn om een ​​speelkamer voor je kinderen te hebben? Als je niet genoeg ruimte hebt in je huis, kun je de zolder of een deel van de slaapkamer gebruiken om een ​​speelruimte te creëren.

Veiligheid voorop in de kinderkamer

Speelkamers en speelhoeken moeten comfortabele en veilige plekken zijn om te spelen. Planten zien er bijvoorbeeld gezellig uit, maar zijn niet altijd even veilig voor kinderen. Gebruik je een hoge kast om het speelgoed van je kind in op te bergen, bevestig hem dan aan de muur zodat hij niet omvalt.

 

Het verbergen van koorden is belangrijk om uw kind veilig te laten rennen en lopen. Hoekbeschermers kunnen op scherpe hoeken van meubels worden geplaatst. Zo voorkom je dat je peuter/kind zich bezeert als hij valt.

Kies voor genoeg opslagruimte

Misschien wel een van de belangrijkste dingen om over na te denken, is het creëren van een opslagruimte. Het voordeel van een aparte ruimte voor speelgoed is dat het soms nogal rommelig kan worden.Maar het is fijn om voor alles een plek te hebben en dingen die je niet nodig hebt op te bergen.Zorg voor handige opbergkasten waar je kan verschillende manden en containers plaatsen. Gesorteerd speelgoed zorgt voor overzicht en je kind raakt minder spullen kwijt. Duidelijke containers zijn ook effectief. Dit maakt het voor uw kind gemakkelijker om het speelgoed te vinden waarmee het wil spelen.

Ga voor handige raamdecoratie

Een goede, diepe slaap is essentieel voor kinderen van alle leeftijden. Uitgeruste kinderen zijn gezonder en gelukkiger. En het maakt uit, toch? De kamer moet donker genoeg zijn om je kind een goede nachtrust te geven. Kies daarom het beste voor verduisterende stoffen raambekleding voor de slaapkamer. Verduisterende rolgordijnen hebben een verduisterende coating aan de achterkant. Dit voorkomt dat er licht in de kamer komt. Maar klassieke gordijnen hebben ook verduisterende stoffen. Een ander voordeel van verduisterende raamdecoratie is dat het warmte of kou van buiten deels tegenhoudt. Houd de kamer van je kind op een aangename temperatuur.