Hillefisters
Image default
Bedrijven

Dé perfecte trouwjurk kiezen

Je bevindt je op een roze wolk. Je vriend heeft je namelijk ten huwelijk gevraagd en je kijkt elke dag urenlang naar de mooie doorzichtige diamant die aan je rechterhand prijkt. Het moment is bijna daar: jullie gaan trouwen. Dit betekent dus dat er veel geregeld moet worden.

Toch wel het pronkstuk van jullie bruiloft is de trouwjurk. Die heb je echter niet zomaar even uitgekozen. Hier komt ontzettend veel bij kijken en dit onderschatten een hoop bruidjes in spé. Je wilt voorkomen dat je je gaat gedragen als een bruid op een bezemsteel, dus om paniek (en frustratie) te voorkomen, zijn er een aantal gouden tips die heel handig zijn als je voornemens bent om een trouwjurk te gaan kopen.

Je budget bepalen

Bepaal je budget zodat je niet voor allerlei verrassingen komt te staan. Het is beter om een goede relatie met je portemonnee te hebben. Een bruiloft bestaat uit allerlei onderdelen. Het is essentieel om per onderdeel te bepalen wat het precieze budget zal zijn. Dit geldt uiteraard ook voor jouw trouwjurk. Hou je het een beetje binnen de perken en kies je een redelijk goedkoop exemplaar of besluit je er vol voor te gaan en in zee te gaan met een bekende modeontwerper? Bespreek ook wat het budget gaat zijn voor de trouwjurk als je jurk betaald wordt door je (schoon)ouders. Dit voorkomt een hoop ellende.

De stijl van je jurk wordt bepaald door je kledingstijl

Voordat je een bruidswinkel binnenstapt, is het goed om te weten wat jouw kledingstijl is. Je eigen persoonlijke kledingstijl bepaalt namelijk hoe jouw trouwjurk eruit komt te zien. Dit hangt samen met onder andere je persoonlijkheid. Iedere vrouw is anders en heeft een andere stijl, ander lichaam en andere vormen. Zo is een strapless jurk natuurlijk leuk, maar dit moet je wel passen. Laat je adviseren en begeleiden door medewerksters van een bruidswinkel. Je zou overigens ook online kunnen kijken alvast, door zoektermen als ‘trouwjurken Eindhoven’ te gebruiken. Een term als ‘trouwjurken Eindhoven’ laat jou vrij snel het aanbod bruidsjurken in de omgeving zien. Zo kun je alvast de collectie een beetje bekijken.

Het thema van je bruiloft

Waar de jurk moet passen bij jouw lichaam, is het van belang dat de jurk ook past binnen het thema van je bruiloft. Bepaal dus wat jullie thema wordt, zodat je de jurk en alle andere onderdelen hierop kunt aanpassen. Een frisse, luchtige jurk bijvoorbeeld, past uitstekend bij een bruiloft op een strand. Trouw je in Italië, tussen de wijngaarden en mooie kasteeltjes? Ga dan voor een romantische jurk met veel tierelantijnen of juist een hele eenvoudige jurk zonder poespas.

Fijne mensen om je heen hebben is een must

Het is fijner om een select groepje mensen (vrouwen voornamelijk, maar mannen kan natuurlijk ook) te creëren waarmee je op jurkenjacht kunt gaan. Een bruidsjurk aanschaffen is natuurlijk leuker om met anderen te doen dan helemaal in je eentje. Bedenk je wel dat mensen meningen hebben en hoe meer mensen, hoe meer meningen er dus zullen zijn. Hou je groepje klein om te voorkomen dat er consternatie ontstaat. Kies voor mensen die je echt kunt vertrouwen. Een trouwjurk passen is vrij intiem.

Zorg dat je een pasafspraak maakt

Het is verder erg belangrijk om een pasafspraak (of meerdere) in te plannen. Een jurk die exact past bij het figuur van een bruid in spé komt echt niet of nauwelijks voor. Doorgaans worden bruidsjurken echt op maat gemaakt. Het is dus nodig dat je één of meerdere malen je jurk kunt passen. Tevens dien je ruim van tevoren te bedenken welke haarstijl je graag wilt, of en welke accessoires je bij je jurk wenst te dragen en welke sieraden je uitkiest.

https://bruidsmodeoutlet.be/betaalbare-en-exclusieve-bruidsmode-in-de-buurt-van-eindhoven/