Hillefisters
Society / Holidays

Een ESTA voor Amerika

Een online visum voor Amerika

Amerika is een schitterend land
Amerika is een schitterend land waar iedereen minimaal wel één keer moet zijn geweest. De cultuur, de mensen en de natuur zijn bijzonder mooi. De mensen in elke staat van Amerika zijn vriendelijke en zeer gastvrij. Of u nou een spannende stedentrip wilt, uw familie wil bezoeken of een roadtrip wilt maken door Amerika.. Het kan allemaal.

Een ESTA voor Amerika kopen
In de Verenigde Staten van Amerika is het verplicht om een ESTA Amerika te hebben. Met deze ESTA mag u 90 dagen in Amerika verblijven. Het visum is 6 maanden geldig. Na deze 90 dagen moet u weer terugkeren naar Nederland. Echter kunt u wel weer terug naar Amerika met dezelfde ESTA binnen de 6 maanden van registratie. U kunt u op vele manieren visa verkrijgen. Via bijvoorbeeld websites die dit aanbieden en de vliegtuigmaatschappij van je vlucht naar Amerika. Via internet gaat het natuurlijk veel sneller. Niet meer in de lange wachtrijen bij uw vliegtuigmaatschappij staan en sneller kunnen doorlopen bij de douane.  

Waarom heb je een ESTA voor Amerika nodig?
U bent verplicht om uzelf te registreren bij de Amerikaanse overheid onder het ESTA (Electronic System for Travel Authorization) programma. Amerika wil weten wie het land binnen komt en dus heb je er een visum voor nodig. Een paspoort of identiteitskaart alleen is dus niet voldoende. Een visum is een verklaring van een land met de toestemming tot een verblijf in het desbetreffende land. Op de ESTA staat vermeld hoe lang je mag verblijven in het land. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een e-visum aan te vragen voor een verblijf in de Verenigde Staten. Binnen de ESTA staat de E ook voor Electronic. Het is dus een digitale reistoestemming om Amerika te bezoeken. Het e-visum wordt gekoppeld aan uw paspoort of identiteitsbewijs en zo kunt u naar Amerika toe gaan. 

Paspoort of identiteitskaart
Amerika behoort vanzelfsprekend niet tot de Europese Unie. Zodra een land niet tot de EU hoort, heeft u altijd een paspoort nodig en is een identiteitskaart dus niet voldoende om te mogen vliegen.  

Aanvragen e-visum Amerika
Een e-visum is te koop bij de desbetreffende ESTA-aanbieders op het web. Via een aanvraagformulier op de website kunt u uw gegevens invullen. Let hierbij wel op dat de gegevens identiek zijn met de gegevens die op uw paspoort vermeld staan. Zodra deze gegevens ingevuld zijn, verschijnt er een betaalsysteem. U kunt via dit betaalsysteem uw ESTA betalen. Wanneer u de betaling voltooid hebt, is alles afgerond. Binnen 24 uur ontvangt u uw visum in uw postvak. Wanneer u naar de Verenigde staten gaat, moet u het visum uitprinten.

http://visumfly.nl/esta-amerika