Hillefisters
Image default
Society / Holidays

Gebruik de ervaringen van klanten van Allianz Global Assistance

Als jij je aan het inlezen bent over Allianz Global Assistance ben je al een goed eind op weg in de wereld van reisverzekeringen. Helaas kom je ook vaak reclame en mooie praatjes tegen. Een goede manier om een completer beeld te krijgen van een bedrijf als Allianz Global Assistance is door de ervaringen te lezen van mensen die klant zijn of waren van het bedrijf. Om direct deze ervaringen over Allianz Global Assistance te lezen klik je hier. Je kunt natuurlijk ook nog even verder lezen, want we geven je graag nog wat meer informatie over dit bedrijf en het kiezen van jouw ideale reisverzekering.

 

Het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering

De twee belangrijkste vormen van een reisverzekering is de kortlopende of de doorlopende reisverzekering. Een doorlopende verzekering is, zoals de naam al doet vermoeden, voor langere tijd. Je sluit deze verzekering af voor onbepaalde tijd, waarin je constant verzekerd bent voor iedere vakantie, reis of tripje. Je betaalt een lage maandelijkse premie voor deze verzekering. De kortlopende variant is, inderdaad, een kortstondige verzekering. Je sluit deze af voor de duur van je reis. Je hoeft hiervoor maar één keer premie te betalen.

 

Welke kies je?

Of je gaat voor de kortlopende of doorlopende reisverzekering is afhankelijk van je eigen situatie en voorkeur. Als je niet te vaak in het buitenland bent, dan kun je het waarschijnlijk prima redden met een kortlopende verzekering. Deze kun je vaak gemakkelijk via je smartphone afsluiten, dus het is geen grote verplichting. Ga je nu vaak op reis of vakantie naar het buitenland, dan is een doorlopende reisverzekering wellicht een beter idee. Je betaalt gemiddeld namelijk een veel lagere premie dan als je iedere keer een kortlopende verzekering afsluit. Daarnaast is het natuurlijk een fijn idee dat je niet voor ieder tripje weer moet denken aan de verzekering, maar dat je weet dat het goed zit.

 

Gebruik alle informatie om tot je beslissing te komen

Je kunt tegenwoordig overal voor kiezen, en die keuzevrijheid maakt het soms juist lastig. We hopen dat de informatie in dit artikel je wat op weg helpt. Lees ook vooral de ervaringen van de klanten van Allianz Global Assistance, zodat je een beeld krijgt van deze aanbieder. Allianz Global Assistance mag dan wel de grootse reisverzekeraar zijn, dat betekent niet automatisch dat ze ook bij jou passen. Neem alle informatie in je op en kies voor de reisverzekering die aansluit op jouw wensen. Veel reisplezier!