Hillefisters
Image default
Society / Holidays

Het voorkomen van beschadigd haar, twee tips!

Het haar gezond houden is vaak een grote opgave. Door het gebruik van een krul- of stijltang worden de puntjes vaak beschadigd door onvoldoende bescherming.

Ook kappers in Delft zien steeds vaker klanten met beschadigd haar het pand binnenlopen, op zoek naar hulp om het haar weer gezond te krijgen. Gelukkig weet een dameskapper delft precies hoe het beschadigde haar verholpen kan worden om de mooie lokken weer terug te krijgen. Nu zijn, dankzij de lockdown, ook de kappers voor een onbepaalde tijd gesloten en zijn we zelf verantwoordelijk voor de zorg van het haar.

Oorzaken beschadigd haar

Onbewust beschadigen we dagelijks ons haar; het borstelen op verkeerde wijze, met een handdoek het haar drogen of het haar in vorm brengen aan de hand van een krul- of stijltang. Zelfs als het haar tijdens een weekje vakantie met rust gelaten zal worden, is ook het zee- en zwembadwater een flinke boosdoener voor de gezondheid van het haar.

Voorkomen

Door kappers wordt het vaak aangeraden gedurende de wasbeurten gebruik te maken van haarmaskers. Deze maskers bevatten de nodige ingrediënten om het haar te verzachten en versterken, denk aan algen of arganolie. Je leest het goed: algen. Aan algen en zeewier wordt al eeuwen een helende werking toegekend. Uit onderzoeken blijkt vaak dat de algenextracten meer invloed uitoefent op huid en haar dan enkel hydrateren. Algen bevatten namelijk veel gezonde voedingsstoffen en antioxidanten.

Alleen het minder wassen zal al effect hebben op de staat van het haar. Shampoos worden in reclames vaak bestempelt met alle positieve effecten, terwijl een shampoo zorgt voor het openen van de haarschubben, waardoor de schubben sneller kunnen beschadigen. Gelukkig kan het gebruik van een conditioner dit verhelpen; de haarzakjes zullen weer sluiten. Dit blijft helaas niet het enige nadeel van shampoos. Naast het openen van de haarschubben, verwijderen shampoos ook het talg. Dat klinkt positief, maar het talg is nodig om de haarschubben gezond te houden. Zonder talg zijn de schubben kwetsbaarder.

http://onekappers.nl