Hillefisters
Image default
Society / Holidays

Belangrijke punten bij de aanschaf van een achteruitrijcamera

Het vergroten van de veiligheid op de weg zal voor elke bestuurder gunstig zijn. Gelukkig wordt er in de huidige maatschappij veel aandacht besteed aan de veiligheid en gezondheid van de mens, waardoor auto’s worden aangepast en geproduceerd om deze doelen te behalen.

Eén van de bekendste producten om de veiligheid op de weg te waarborgen is een draadloze achteruitrijcamera. De camera heeft veel voordelen en zullen vele ongelukken kunnen voorkomen dankzij het vergroten van het inzicht. Toch zijn er veel punten die van belang zijn bij de keuze tussen verschillende achteruitrijcamera’s.

Kijkhoek

Bij de aanschaf is de kijkhoek een belangrijk punt. De kijkhoek bepaalt echter het beeld. Hoe kleiner de kijkhoek zal zijn, hoe beperkter het gebied dat in beeld zal worden gebracht zal zijn. Toch is het ook onverstandig te beschikken over een grotere kijkhoek dan nodig, bij een kleinere kijkhoek zal de bestuurder namelijk een gedetailleerder beeld verkrijgen.

Waterdichtheid

Alle camerasystemen zijn voorzien van een IP-, oftewel een interne protectie, waarde. Deze waarde wordt uitgedrukt in twee cijfers; het eerste cijfer geeft de stofdichtheid weer en de tweede de waterdichtheid. De achteruitrijcamera’s zijn allemaal geheel stofvrij, al zit er in de waterdichtheid wel degelijk verschil. Hoe hoger het cijfer van de waterdichtheid is, hoe beter de camera is beschermd tegen vocht.

Nachtzicht

Ook in de nacht is het erg belangrijk een goed zicht te hebben. Om, als bestuurder, een goed beeld te verkrijgen door de camera’s, zijn sommige camera’s voorzien van infrarood nachtzicht, waardoor het voor bestuurders gemakkelijker is inzicht te krijgen in de omgeving, ondanks de donkere omgeving. Het beeld zal wel in zwart-wit worden weergegeven. Wanneer de desbetreffende camera niet voorzien is van infrarood, maar gebruik maakt van aanwezig licht, zal het nachtbeeld in de meeste gevallen minder helder zijn. Dit betekent niet dat de aanschaf van een achteruitrijcamera set geen toegevoegde waarde zal hebben in de nacht.

http://vanzwitserland.nl