Hillefisters
Image default
Society / Holidays

Kartonnen dozen van de Dozenhal

Bij de Dozenhal kunt u terecht voor goedkope en duurzame kartonnen dozen. U kunt bij ons terecht voor zowel nieuwe, als tweedehands dozen. Vanzelfsprekend zijn de tweedehands dozen nog van uitstekende kwaliteit. Zo draagt u bij aan een beter milieu.

Gebruikte dozen bij de Dozenhal

Bij de Dozenhal koopt u gemakkelijk gebruikte dozen. Wij kopen deze in en selecteren de beste kwaliteit. Alle verpakkingsmaterialen die nog voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen verkopen wij opnieuw door. Dit niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw eigen portemonnee. Doordat de dozen vaak uit een restpartij of een overproductie komen, kunnen wij deze tegen een lagere prijs verkopen. Zelf kunt u ook meewerken aan deze duurzame oplossing. Heeft u minimaal tien pallets aan dozen waar u niets meer mee doet? Gooi deze dan niet weg, maar verkoop ze aan ons. Op onze website kunt u een verkoopformulier invullen, waarna wij de dozen graag bij u komen ophalen. Samen houden wij het milieu schoon.

Recyclen

Kartonnen dozen worden vaak gezien als slecht voor het milieu, maar wist u dat golfkarton voor 80% bestaat uit gerecycled materiaal. Alleen de overgebleven 20% bestaat uit nieuw karton. Daarnaast kan karton tot wel vijf keer opnieuw worden gerecycled. Na deze vijf keer is het karton niet herbruikbaar meer, omdat de vezels te kort zijn geworden. Het nieuwe materiaal wat wordt gebruikt voor het karton komt van bomen uit Scandinavië. Voor elke gekapte boom worden er twee nieuwe bomen gepland in ecologisch beheerde bossen. Op die manier blijft de cirkel rond en zijn papierproducenten verzekerd van voldoende aanvoer.

Wat kunt u doen?

Wilt u als bedrijf ook milieubewust omgaan met uw verzendmaterialen? Dan kunt u bij ons gemakkelijk dozen op maat bestellen. Dozen op maat bestellen is ook minder belastend voor het milieu. Standaard afmetingen zijn namelijk vaak te groot. Op die manier moet u extra opvulmateriaal gebruiken en kunnen er minder pakketten tegelijkertijd worden vervoerd. Minder pakketten vervoeren, betekent vaker rijden om alles te bezorgen. Dit verhoogt de CO2 uitstoot. Met een doos op maat heeft u minder opvulmateriaal nodig. Dit zorgt er ook nog eens voor dat uw product in de doos minder risico loopt op beschadigingen.

Kartonnen dozen kopen? Klik hier