Hillefisters
Image default
Woningen

Ramen offerte

KUNSTSTOF OF HOUTEN RAMEN – WAT IS BETER?

Oudere huizen hebben meestal houten kozijnen. Bij het plannen van een grote revisie rijst vaak de vraag of de ramen moeten worden vervangen door plastic ramen of nieuwe structuren van natuurlijk hout moeten worden besteld. Om te begrijpen welke ramen beter zijn dan die van kunststof of hout, moet u hun technische en operationele kenmerken vergelijken en ontdekken welke systemen meer kosten. Je moet ook rekening houden met de kenmerken van het gebouw. Als het huis nieuw is, kun je de ramen verzwaren, met een verstevigd profiel. Voor gebouwen met openingen met een laag draagvermogen, moet u lichtgewicht modellen kiezen, bijvoorbeeld met composietwapening.

Vergelijking door parameters Wat vensters te kiezen, de vergelijkende tabel met de belangrijkste parameters zal helpen. Parameters PVC Hout Warmtegeleidingscoëfficiënt, W / m * K van 0,15 tot 0,20 0,10 Aantal kamers in een glaseenheid van 3 tot 8 2 Slijtvastheid hoog hoog Gemiddeld gewicht van een lopende meter van een profiel, kg van 2,0 tot 2, 5 van 3.0 tot 4.0 Waterdichtheid hoog laag Vorstbestendigheid, graden tot -120 tot -60 en tot -100

Vergelijking van houten en kunststof ramen op basis van kenmerken

Voor de productie van kunststof kozijnen wordt hoogwaardig polyvinylchloride gebruikt, dat geen schadelijk lood bevat. Houten frames zijn gemaakt van gelamineerd fineerhout, wat uitzetting of samentrekking van het materiaal als gevolg van thermische factoren voorkomt. Omdat materialen verschillen in eigenschappen, hebben producten daarvan ook verschillende kenmerken. Thermische isolatie De belangrijkste parameter van raamconstructies is het vermogen om warmte vast te houden. Hoe lager de warmtegeleidingscoëfficiënt, hoe beter de structuur warmte vasthoudt. Voor polyvinylchloride is dit maximaal 0,2, voor een houten profiel, afhankelijk van het houttype, voor grenen – 0,15, voor lariks – 0,13 en voor gelijmde balken – 0,1. Milieuvriendelijkheid Betrouwbare fabrikanten van raamprofielen gebruiken hoogwaardig PVC vrij van loodzouten en andere giftige stoffen. Daarom zijn ze veilig, zenden ze geen schadelijke componenten uit onder invloed van ultraviolette straling, vocht. De boom die wordt gebruikt voor de productie van het profiel, wordt behandeld met speciale verbindingen tegen ongedierte, vocht, ultraviolette straling. In de regel vormen ze ook geen gevaar. Esthetische uitstraling De textuur van natuurlijk hout is altijd gewaardeerd. Dergelijke frames zien er even goed uit in moderne appartementen en landhuizen. De “plus” van kunststof is de mogelijkheid tot lamineren in elke kleur uit de RAL-collectie. Het kan “metaalachtig” zijn voor huizen met koude hightech-architectuur, heldere kleuren, imitatie van de textuur van waardevolle houtsoorten.

Sterkte en duurzaamheid Het kunststof profiel is verstevigd door middel van versteviging, waardoor het bestand is tegen verhoogde belastingen en niet veel uitzet bij blootstelling aan hoge temperaturen. Afhankelijk van het merk, de installatie en de gebruiksomstandigheden kan een PVC-profiel 20 tot 50 jaar meegaan. Hout, zelfs bewerkt hout, is gevoeliger voor vocht, zon, temperatuurschommelingen. Het ras doet er ook toe. De levensduur van een grenen frame kan van 7 tot 60 jaar zijn. Luchtdoorlatendheid en geluidsisolatie In tegenstelling tot kunststof “ademt” hout en veroorzaakt het geen broeikaseffect in de kamer. Verzegeld plastic laat geen lucht door, daarom moet ventilatie plaatsvinden in kamers met dergelijke beglazing om een ​​comfortabel microklimaat te behouden. Geluidsisolatie is afhankelijk van de kamergrootte van de glaseenheid en het aantal afdichtingscircuits. In een PVC-profiel kunnen er 2 tot 4 zijn, in een houten – 4. Het REHAU Geneo-profiel met zes kamers wordt als het beste beschouwd op het gebied van geluidsisolatie. Onderhoudskenmerken Het kunststof oppervlak is glad, zonder poriën, daarom neemt het geen stof op en kan het vuil gemakkelijk worden verwijderd. De zorg voor PVC-ramen bestaat uit het reinigen van het glas en het kozijn, het aandraaien en smeren van de fittingen. Alle fouten moeten worden verholpen in het stadium van optreden. Hout is veeleisender om voor te zorgen. Het frame moet regelmatig worden schoongemaakt en periodiek worden behandeld met een beschermingsmiddel. Het verschil in kosten Als we ongeveer dezelfde ontwerpen vergelijken, kost plastic minder. Maar hier zijn het type glaseenheid, het type fittingen, de grootte en configuratie van het frame, extra opties van belang.

Ramen offerte

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/sitemap70-108.html

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/