Hillefisters
Image default
Energie

De nieuwe manier van verwarmen: een warmtepaneel

De nieuwste manier van verwarmen is door middel van IR verwarming dat geïncorporeerd is in een warmtepaneel. Zie hier alle voordelen van het gebruik van warmtepanelen.

Een warmtepaneel wat is dat?

In principe is het wat het woord het zegt. Een paneel dat warmte afgeeft om zo personen en/ of ruimtes te kunnen verwarmen. Een warmtepaneel kan in een mooie schilderij achtige uitgave worden vrijgegeven of als strak design. Voor elke ruimte geschikt. Een warmte paneel maakt gebruik van infraroodstraling om zo ruimtes te verwarmen. Met ongeveer 300 watt of meer is het al mogelijk om een slaapkamer van 12 m2 in een snelle handeling te kunnen verwarmen.

Geen overlast

Een cv-ketel kan soms erg hard brommen. Hier heb je met een warmtepaneel geen last van. Deze is compleet geruisloos en hier komt ook geen kleur van af. Het enige wat je merkt en voelt is de warmte.

Verwarmt alleen de ruimte die nodig is

Met traditionele verwarming ben je al gauw afhankelijk van een cv-ketel dat dan jouw gehele huis verwarmt. Een warmtepaneel verwarmt alleen de ruimte waar deze zich in bevind. Je kan dus de verwarming lokaliseren. Tevens verwarmt een warmtepaneel vrij snel, waardoor je al gauw de ruimte verwarmd hebt. Hierdoor kan je energiebesparend door het warmtepaneel uit te zetten als je de ruimte verlaat.

Verwarmt inderdaad snel

Doordat het inderdaad snel verwarmt, is een warmtepaneel ideaal voor ruimtes zoals een badkamer die ’s-Ochtends vroeg snel warm dienen te worden.

Goed voor het milieu

Deze manier van verwarmen kost geen extra energie. En geen andere stoffen worden gebruikt om de energie op te wekken. Alleen maar elektriciteit en infrarood verwarmen. Geen water en geen gas komt hieraan te pas. Dit is ook veel beter voor het milieu. Ook het rendement is hoger, meer warmte voor dezelfde energie input. Ook dit is beter voor het milieu.

Geen schadelijke stoffen

bacteriën, mijten en andere stofdeeltjes gedijen goed in de ruimte van een stilstaande radiator. Hier ontstaan alle ophopingen. Zet de radiator eens aan en alle mijten kunnen zich weer verspreiden over de ruimte en jou goed ziek maken.