Hillefisters
Image default
Aanbiedingen

Website snelheid optimalisatie SEO

digital marketing rotterdam

Weboptimalisatie houdt meestal rekening met pagina-inhoud, metadata, waardevolle links en zoekwoorden. Een belangrijk deel dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de snelheid van de website. Websnelheid speelt ook een belangrijke rol bij searchmachineoptimalisatie (ook wel SEO genoemd). Dit tweedelige artikel beschrijft hoe de laadsnelheid van websites de gebruikerservaring beïnvloedt en hoe zoekmachines de snelheid van websites meten bij het bepalen van de positie van zoekmachines. Daarnaast worden ook enkele tips gegeven voor het optimaliseren van de websitesnelheid en informatie over gratis tools die kunnen worden gebruikt om de websitesnelheid te controleren en te optimaliseren.

Effect van websitesnelheid

In de snelle wereld waarin we leven, zoekt iedereen in korte tijd snelle antwoorden, directe oplossingen en juiste informatie. Internet wordt beschouwd als de meest geschikte informatiebron. Omdat internetverbindingen steeds sneller worden, worden downloadsnelheden steeds sneller en zijn internetgebruikers gewend om webpagina’s snel te laden. Als de pagina niet snel genoeg wordt geladen, zullen bezoekers de site snel verlaten.Daarnaast zijn Google en andere zoekmachines ook ontworpen om mensen de best functionerende websites te laten zien, die het meest geschikt zijn om internetgebruikers te zoeken. Zodra de spider van de zoekmachine op de site stopt vanwege de lage laadsnelheid, heeft dit een negatieve invloed op de positie van de site in de zoekmachine. Nadat Google Panda en Penguin zijn bijgewerkt, is de snelheid van de website belangrijker dan voorheen.

Slechts enkele stappen om de snelheid van de website te optimaliseren

In een paar simpele stappen kunt u de snelheid van uw website verbeteren en optimaliseren. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om de snelheid van de website te optimaliseren zonder enige specifieke programmeerkennis.

Beeldformaat optimaliseren

Grote afbeeldingen met een hoge resolutie zijn geweldig om af te drukken, maar niet altijd geschikt voor gebruik op uw website. Daarom is het, voordat u een afbeelding naar uw website uploadt, belangrijk om een fotobewerkingsprogramma te gebruiken om de grootte en kwaliteit van de afbeelding aan te passen. Als u bijvoorbeeld een HTML-editor gebruikt om de grootte van een afbeelding pas te wijzigen na het uploaden, zal de afbeelding op het scherm alleen veranderen als de hele afbeelding daadwerkelijk is geladen. De laatste methode vermindert de laadsnelheid van webpagina’s aanzienlijk.

Gebruik het juiste bestandstype voor de afbeelding

Naast het optimaliseren van de grootte van de afbeelding, is het ook belangrijk om het juiste bestandsformaat te kiezen voor gebruik op de website. De beste bestandstypen zijn (in volgorde van belangrijkheid): JPG, PNG en GIF. JPG (JPEG) is het beste bestandstype op internet, dat zeer geschikt is voor foto’s. PNG en GIF zijn geschikter voor achtergrondafbeeldingen, logo’s en knoppen met bijna geen kleur. Het fotobewerkingsprogramma Adobe Photoshop heeft bijvoorbeeld een handige optie om afbeeldingen op te slaan die zijn geoptimaliseerd voor internet.

https://www.webdeveloper.today/2021/09/

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-marketing.html