Hillefisters
Image default
Vakantie

5 leuke dingen om te doen tijdens een reis naar Olbia

Olbia heeft veel mooie plekken te bieden aan zijn bezoekers. Daarnaast zijn er leuke activiteiten te ondernemen. De stad Olbia heeft veel historische landschappen, musea, boetieks en bars. De stad staat bekend als één van de economische centra en ligt in het bekende toeristische gebied Costa Smeralda.

Als je van je reis naar Italië wil genieten, dan moet je een auto huren. Verhuurbedrijven bieden goedkope huurauto’s aan. Het is verstandig om verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken, zodat je de beste service krijgt. Vergelijk autoverhuurbedrijven in Olbia zoals Avis, Green Motion, InterRent, Thrifty, Enterprise, Sixt, Firefly, Payless, Goldcar, Europcar, Budget, Surprice, Hertz, Alamo, Flizzr, National en Dollar.

Vijf dingen te doen in Olbia

We hebben vijf plekken en activiteiten op een rij gezet, die je niet mag vergeten als je naar Olbia gaat.

1.    Bezoek de Romaanse kathedraal San Simplicio

Deze plek is gebouwd in de 11e eeuw, op een kleine heuvel. Het is een prachtig monument dat gebruikt werd als begraafplaats. Het interieur van de kathedraal is volledig gemaakt van graniet.

2.    Bezoek de kerk van St. Paul Apostle

Gebouwd in het midden van de 15e eeuw. De St. Paul Apostle bevindt zich in het historische centrum. Hij is gebouwd op basis van opgravingen. Het heilige kruis werd in het jaar 1940 gebroken en in 1990 gerestaureerd. De koepel is prachtig om te zien. Daarnaast is de kerk gebouwd met kleurrijke, keramische tegels.

De preekstoel in de kerk wekt ontzag. Deze kerk is gebouwd met vakmanschap van de Sardijnse ambachtsman. Dit kun je zien aan de prachtige halo.

3.    Geniet van een diner in het restaurant La Lanterna

Het restaurant La Lanterna is een perfecte plek voor vis en vlees. De specialiteit van La Laterna is pizza. Het restaurant ligt in de buurt van Golfo Aranci. De specialiteit van de kok is gegrilde vis, maar het menu is goed en uitgebreid.

Je kiest wat je zelf lekker vindt. Je kunt hier heerlijk dineren in een rustige sfeer. Geniet van de mooie, eenvoudige omgeving. De zithoek bevindt zich vlakbij de tuin en de zee.

4.    Wandelen op het eiland Tavolara

Er ligt een enorme berg op dit eiland. Het eiland Tavolara ligt ind e Golf van Olbia. De hoogste top van de berg wordt de Punta Cannone genoemd. Als je de top bereikt hebt, dan zie je prachtige landschappen zoals Monte Limbara, Corsica, Monte Nieddu, Montalbo en de Straat van Bonifacio. De wandeling naar het eiland Tavolara is een makkelijke.

Je klimt eenvoudig naar de top, via de paden op het eiland. Vanuit de vallei onderweg heb je een adembenemend uitzicht en kom je een beeld van Madonna tegen.

5.    Nationaal Archeologisch Museum

Architect Vanni Macciocco bouwde dit museum ,dat veel onderscheidende kenmerken heeft. De structuur is erg modern. De toegang is gratis, maar meestal gesloten op maandag en dinsdag.

Olbia is prachtig en vol schoonheid. Het is echt een bezoek waard!

https://www.autoitaly.nl