Hillefisters
Image default
Society / Holidays

De gevolgen van daklekkage beperken

Een lekkage kan nadelige gevolgen hebben, wanneer het niet verholpen wordt. Door een scheur of breuk in een waterleiding, krijgt het vocht de mogelijkheid langs leidingen heen te stromen en schade te veroorzaken.

Met een gratis dakinspectie kan worden nagegaan of het dak nog in optimale staat is of mogelijk een reparatie nodig heeft. Wanneer er sprake is van een daklekkage is het belangrijk snel te handelen om de vervolgschade te beperken.

Lekkage

De ruimtes binnenshuis ogen mooi, doordat leidingen onopvallend zijn weggewerkt langs muren en onder de grond. Wanneer er een daklekkage plaatsvindt, werkt dit voordeel in zijn nadeel. Lekkage kan mogelijk niet snel worden ontdekt, waardoor het vocht de mogelijkheid krijgt via kleine ingangen een woning binnen te dringen. Het vocht of water kan grote gevolgen hebben voor het huis en de gezondheid van de bewoners.

Gevolgen

Door lekkage worden ruimtes vochtig. Als het vocht niet snel wordt ontdekt, neemt de kans toe dat beton zal afbrokkelen of de muur lelijke vlekken krijgt.

Schimmel door lekkage

Doordat muren vochtiger worden, in combinatie met de warme lucht binnenshuis, zal er schimmel gevormd worden. Dit is te herkennen aan vies ogende plekken op de muur, in de meeste gevallen donker van kleur. Schimmel oogt onverzorgd, maar trekt daarnaast ook ongedierte en bacteriën aan, waardoor de woning in een korte periode enorm achteruitgaat in waarde.

Gezondheid

Bij allergie zullen de gevolgen nog iets heftiger zijn. Door het schimmel kunnen de allergische aanvallen erger worden, waaronder voor de personen met astma. Pollen en huismijt krijgen de mogelijkheid zich te ontwikkelen op vochtige plekken, waar zich ook schimmel bevindt. Door de toename van deze organismen zal de allergie of astma kunnen toenemen.

Gevolgen voor het immuunsysteem

Elk persoon heeft een hoeveelheid energie in het lichaam. Opkomende schimmel kan invloed uitoefenen op het lichaam, doordat het lichaam meer energie nodig heeft om te kunnen functioneren in de omstandigheden. Zeker bij mensen met een zwak immuunsysteem kan schimmel het risico op aandoeningen of de griep vergroten.

http://economy.nl