Hillefisters
Image default
Society / Holidays

Dit zijn de voordelen van muziek!

Gistermiddag leek het mij een ideaal moment een rondje te wandelen. Ik hoopte de rust van de natuur mee te nemen naar huis, om vervolgens enkele deadlines af te kunnen ronden. Het rondje startte in de woonwijk, vlakbij de stad, en zal uitmonden in het bos. Terwijl ik wat mensen bekeek, terwijl ik de drukte probeerde te vermijden, viel mij iets op. Oortjes, koptelefoon, speakers; muziek lijkt overal te zijn.

Tijdens een dagje shoppen zal het misschien niet direct opvallen, maar vrijwel alle filialen voorkomen een stilte door een achtergrondmuziekje. Achter elke keuze van een bedrijf zit een bedrijfstechniek, zo ook bij de muziek. Men is ervan overtuigd dat muziek het gedrag van de klant zodanig beïnvloed, waardoor de klant in een andere stemming komt en gemakkelijker een aankoop doet.

Maar waarom is muziek zo ideaal om het gedrag van klanten te beïnvloeden, waarom is de radio luisteren goed en waarom luistert iedereen, op elk moment van de dag, muziek?

Ontspanning

Er zijn vele voordelen dat muziek met zich meebrengt. Zo blijkt muziek een ontspannen gevoel te creëren bij de luisteraar. Dit ontspannen gevoel blijkt op lange termijn invloed te hebben op de mens. Personen die dagelijks naar muziek luisteren, zijn gemiddeld minder gestrest dan de personen die geen muziek luisteren.

Dit gevolg blijkt ook op lichamelijk gebied invloed te hebben. Zo blijkt de hoeveelheid cortisol in het lichaam af te nemen, zodra de persoon naar muziek luistert. Dit hormoon wordt gezien als stresshormoon, waarnaast het ook de spierafbraak en vetopslag stimuleert; allemaal negatieve gevolgen. Door het luisteren naar een fantastisch nummer, zal dit hormoon afnemen en deze gevolgen beperken.

Rust

Zoals in bovenstaande alinea is verteld, ontspant muziek de luisteraar. Door deze werking zal men een betere nachtrust ervaren. Door dit voordeel kiezen velen ervoor om eventjes naar muziek te luisteren voor het slapengaan, waardoor het brein in een slaapstand terechtkomt.

Dit voordeel brengt nog vele andere voordelen met zich mee. Zo helpt een goede nachtrust de weerstand te verbeteren, de eetbuien te minderen en zal de persoon ontspannener zijn in het dagelijks leven.

Muziek is op vele platforms te luisteren, zo zijn er apps ontwikkeld om de mens te voorzien van de nieuwste hits. Daarnaast is een online radio luisteren mogelijk gemaakt om de mens, tussen de hits door, op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Dat is 2 in 1!

http://radioluisteren.nl