Hillefisters
Image default
Society / Holidays

De positieve gevolgen van het beluisteren van de radio

Vrijwel wekelijks worden er nieuwe maatregelen vrijgegeven om de besmettingen te verminderen in hoeverre mogelijk. Hierdoor zit vrijwel heel Nederland elke dinsdagavond vol spanning achter de buis. Onderweg is het mogelijk op de hoogte te blijven door het beluisteren van het laatste nieuws via de radio.

De radio luisteren werkt in het voordeel om al reizend het nieuws te beluisteren, zonder een boete te krijgen door het gebruik van een scherm gedurende het rijden. De radio wordt tegenwoordig nog maar weinig gebruikt, ondanks de informatiebron de luisteraar grote voordelen biedt.

Connectie

Een radio lijkt invloed uit te oefenen op de menselijke connectie. De radio biedt alles via een kanaal; nieuws, entertainment, sport en muziek. Een individuele luisteraar kan, dankzij een live radio luisteren, een saamhorig gevoel ervaren, door indirect in ‘contact’ te zijn met anderen. Dit zal helpen bij het verhogen van de energielevel en het beïnvloeden van de emotionele gevoelens, met in het bijzonder enthousiasme en vermaak.

Organiseren

Door op de hoogte te zijn van het laatste nieuws, blijkt een persoon het gevoel te hebben meer controle te hebben over diverse situaties. Doordat de luisteraar ingelicht is over de laatste veranderingen voor de huidige samenleving, weet de luisteraar wat hij / zij kan verwachten. Zo zal de betreffende luisteraar niet voor verrassingen staan en zich mogelijk kunnen voorbereiden op de komende aanpassingen.

Kennis verbreden

De radio laat de luisteraar kennis maken met diverse genres op het gebied van muziek. De luisteraar zal nieuwe genres ontdekken die mogelijk in de smaak vallen, waardoor de kennis van de luisteraar naar een hoger niveau zal brengen. Wellicht ontdekt de persoon hiphop, ondanks hij / zij op dat moment enkel luistert naar klassieke muziek. Bij de ontdekking van een nieuw gebied, dat de interesse van een persoon wekt, kan dit ook leiden tot het boosten van het enthousiasme en stemming van de persoon.

 

http://radioluisteren.be