Hillefisters
Image default
Mode en Kleding

Wat moet je in je portemonnee hebben?

Natuurlijk zijn er een paar voorwerpen die in je portemonnee moeten, niet alleen om je toegang te geven tot het geld dat je nodig hebt, maar ook om je veilig te houden in geval van nood.

Twee creditcards: Het kan verstandig zijn om niet alleen je hoofdkredietkaart in je portemonnee te hebben, maar ook een reserve. Je wilt niet voor verrassingen komen te staan als er een technisch probleem is met je hoofdkaart, je je bestedingslimiet bereikt of een winkelier dat type kaart niet accepteert. Als je meer dan twee kaarten hebt, zou je de extra’s thuis kunnen laten, tenzij je van plan bent een ervan te gebruiken. Als je portemonnee gestolen wordt, kan het je wat tijd (en stress) besparen om alleen de diefstal van twee kaarten te melden, vergeleken met het melden van veel gestolen creditcards.

Contant geld: Waarschijnlijk gebruik je je credit- of debetkaarten voor de meeste aankopen, maar het kan handig zijn om ook een beetje contant geld bij je te hebben. Je zult waarschijnlijk af en toe een contante aankoop moeten doen en het is goed om voorbereid te zijn zodat je niet vast komt te zitten bij het zoeken naar een geldautomaat.

Betaalkaart: Je kunt je debetkaart niet alleen gebruiken om aankopen te doen, maar je kunt er ook contant geld mee halen bij een geldautomaat. Als je snel geld nodig hebt, is een debetkaart de aangewezen weg – geldvoorschotten op je credit card brengen meestal hogere kosten met zich mee.

Identiteitsbewijs met je huidige adres:Er zijn zoveel gevallen waarin je een officieel identiteitsbewijs nodig hebt, dat het gewoon zinvol is om dat altijd in je portemonnee te hebben. Van autorijden tot inchecken bij medische afspraken en verder, je zult je ID bij je moeten hebben.

Contactinformatie voor noodgevallen: Bewaar een kaartje in je portemonnee met je telefoonnummer (zodat als iemand je verloren portemonnee vindt, ze je kunnen bellen). Neem ook contactinformatie op van vrienden of familieleden die in geval van nood kunnen helpen. Als je ernstige allergieën of medische aandoeningen hebt waarvan medisch personeel op de hoogte moet zijn, vermeld dat dan ook op het kaartje. Het bij je dragen van deze informatie kan je leven redden.

Verzekeringskaarten: Ga niet van huis zonder je medische en autoverzekeringskaarten, want je zult in geval van nood toegang tot deze informatie nodig hebben.