Hillefisters
Image default
Society / Holidays

Sprankelende ideeën om de woning zomerklaar te maken

De zomer komt langzaam om de hoek kijken; het seizoen waar het strand the place to be is en elk koud drankje nog lekkerder lijkt te smaken. De zomer neemt veel zachte, lichte kleuren met zich mee, waardoor bewoners graag het huis een opfrisser willen geven; het huis zomerklaar maken.

Het huis zomerklaar maken van zowel op technisch gebied, waaronder het schonen van de zonnepanelen, als interieurgebied, waaronder het brengen van verandering door een nieuw likje op de muren. Benieuwd naar de manieren om het huis zomerklaar te maken? Lees snel verder!

Verven

Een gemakkelijke, maar verfrissende manier om het huis een opfrisser te geven is het verven van onderdelen binnenshuis. Lichte, opvallende kleuren worden vaak beschouwd als de zomerse kleuren. Lichte kleuren worden vaak gekozen door de verkoelende eigenschap. Ook is het mogelijk te kiezen voor de welbekende okergele kleur; een kleur dat het huis direct omtovert in een zomerse woning. Toch is het ook mogelijk wat donkerder uit te pakken en te kiezen voor een kleur als Lavender Bush of Soft Greek.

Decoreren

Vaak maken de kleine verandering samen het grote verschil en is het enorm interessant verandering te brengen in de huidige woondecoratie. Zo is het mogelijk te kiezen voor nieuwe kussenhoezen, om de bank een opfrisser te geven. Hierbij wordt, in de zomer, in veel gevallen gekozen voor kleurrijke, tropische prints. Verder is het leuk de tuin een opfrisser te geven, door lampjes te plaatsen of een zomers schilderij op te hangen.

Planten

Over tropisch gesproken, is het voor een zomerlook aan te raden (tropische) planten aan te schaffen en in de woonkamer te plaatsen als zomers effect. Bovendien zorgen de planten daarnaast voor een toename van de zuurstof binnenshuis; een voordeel voor de warme dagen die zullen komen. Om de planten binnenshuis op een leuke manier te laten verschijnen, is het een origineel idee om de planten te bevestigen aan een balk in de woonkamer of mogelijk een andere kamer. Met balkdragers en balkschoenen is het gemakkelijk een balk te plaatsen in een kamer, waarna de planten per touw aan de balk bevestigd kunnen worden.

http://bnvtools.nl