Hillefisters
Image default
Society / Holidays

Dit zijn de fijne voordelen van een lichaamsdroger!

Reuma, huidziekten of hersenletsel; het zijn situaties die je niemand gunt. De ziektes hebben grote invloed op de dagelijkse handelingen, zo ook het douchen. Het douchproces op zichzelf is vaak geen obstakel; het afdrogen wordt voor velen gezien als een lastige taak. Om het gehele lichaam te drogen, is het essentieel bewegingen te maken om tot de tenen gedroogd te zijn, helaas is dit voor sommigen een onmogelijke taak.

Een lichaamsdroger biedt deze personen de ideale vervanger. De droger is in staat het gehele lichaam te drogen door enkel op een knop te drukken. Het apparaat zal in werking treden en aan de hand van luchtstromen het lichaam drogen. Naast het dienen als valpreventie en een van de fijnste hulpmiddelen bij mobiliteitsproblemen, biedt het apparaat de gebruiker meer voordelen.

Ontspannend

Ook blijkt dat de aangename luchtstromen het lichaam en de geest stimuleren. Hierdoor zal de werking van de lichaamsdroger als ontspannend beschouwd worden.

Hygiënisch

Om een beeld te schetsen; in een dag kan een bacterie, dankzij warmte en vochtigheid, groeien van één naar circa tien miljoen bacteriën. Toch zullen de E. coli bacteriën niet schadelijk zijn voor het lichaam, tenzij de handdoek gegeten zal worden. Echter zijn er mogelijk ook andere bacteriën aanwezig die wel als schadelijk gezien kunnen worden; de bacteriën en schimmels van de huid, waaronder de ringworm, stafylokokken of zwemmerseczeem. Deze bacteriën zijn gemakkelijk over te dragen en kunnen schadelijk zijn voor het lichaam. Door het gebruik van een lichaamsdroger zullen onhygiënische handdoeken verleden tijd zijn.

Ecologisch

Na het gebruik van handdoeken zullen deze vaak gewassen worden voor het volgend gebruik. Hierdoor zal het aantal wasbeurten toenemen, dat leidt tot veel water- en energiegebruik. Door de handdoek te vervangen door een droger, zal dit het nodige water en de energie besparen; een groot voordeel in de ogen van consumenten.

 

http://lavicta.nl