Hillefisters
Society / Holidays

Leer beleggen

Voor de meesten van ons is beleggen hokuspokus, beleggen is eenvoudig maar absoluut niet makkelijk. Om beleggen te begrijpen moet je weten dat er verschillende vormen van beleggen zijn. Je kunt bijvoorbeeld beleggen in vastgoed en hopen dat het na verloop van tijd meer waard is. Je kunt het ook op een spaarrekening zetten, dan krijg je direct rente, al is die rente niet altijd even hoog. Er zijn nog meer manieren van beleggen bijvoorbeeld het beleggen in goud, aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, opties en nog veel meer.

Voordat je begint met beleggen is het verstandig om jezelf af te vragen met welk geld je gaat beleggen. Kiest u er voor om te beleggen met het geld om meer pensioen op te bouwen, dan is het verstandig om minder risico te nemen. Heeft u een potje met geld waar u toch niet zo veel mee doet en het niet op een korte termijn nodig heeft dan kunt u wellicht meer risico nemen. Let wel, beleggen is nooit zonder risico.

Voor het beleggen heeft u een effectenrekening nodig, hiermee kunt kopen en verkopen (voor het beleggen in aandelen). U kunt dit zelf doen, u kunt het onderbrengen bij een bank waarna u er zelf geen omkijken meer naar heeft of u kunt een tussenpersoon inschakelen. Deze tussenpersoon helpt u met het beleggen en geeft u adviezen. Deze persoon weet vaak meer verstand heeft van beleggen.

Er bestaan verschillende sites op het internet om te leren beleggen. Vaak zijn deze sites in vaktermen en is er soms geen touw aan vast te knopen. Gewoonweg omdat het alleen te begrijpen valt voor insiders. Een hele gemakkelijke manier om te leren beleggen en in een relatief korte periode is via leerbeleggen.com. Beleggen moet je leren, het gaat dus niet altijd vanaf het begin al meteen goed. Er zullen momenten zijn waarop er tegenslagen zijn, leer hier van en perfectioneer je eigen belegging strategie door het geleerde toe te passen.

http://leerbeleggen.com