Hillefisters
Society / Holidays

Van Bergen naar Oslo reizen

Ruige berggebieden, uitgestrekte hoogvlakten en spectaculair uitzicht: nergens in Europa krijg je zo’n onbegrensd gevoel van vrijheid als in Noorwegen. Het zuidelijke deel van Noorwegen heeft een zeer gevarieerd landschap met diepe fjorden, grote gletsjers en ijskappen, hoge bergketens, hoogvlaktes en een scherenkust.. Of je er nu voor kiest om de ongerepte natuur op je gemak te verkennen of voor meer activiteit. Tijdens een rondreis Noorwegen sta je telkens weer versteld van de mooie uitzichten en natuur!

Bergen
De stad tussen de zeven bergen, is de tweede grote stad van Noorwegen. Bergen ligt aan de westkust van Noorwegen en is een populair beginpunt voor reizigers die de Noorse fjorden, bergen en gletsjers willen zien. Bryggen, het middeleeuwse handelscentrum van Bergen gelegen in de kern van Bergen is zeker een bezoek waard. Op de vismarkt in de haven proef je de heerlijkste verse vis. Daarnaast heeft de stad diverse musea en een aquarium.

Rondom Bergen kun je fantastische (meerdaagse) wandelingen maken die altijd een mooi uitzicht geven over een van de vele prachtige fjorden die de omgeving rijk is.

Trein
Je kunt natuurlijk van Bergen naar Oslo vliegen of andersom, maar de leukste én mooist manier om je tussen deze twee plaatsen de verplaatsen is per trein. In een halve dag rij je over grote heuvels dwars door de bijzondere natuur van het Noorse land. Zelfs in de zomer kom je zo hoog met de trein dat op de toppen vaak nog sneeuw te zien is. Het is een zeer comfortabele manier om te reizen en in vergelijking met het vliegtuig zie je vooral veel meer. Met de auto kun je uiteraard ook de beide steden bereiken, maar over het algemeen doe je er dan langer over. Wel zijn dit ook weer routes met fantastische uitzichten.

Oslo
Eenmaal in de hoofdstad van Noorwegen merk je al snel dat de stad veel te bieden heeft. Zo heeft de stad meer dan vijftig musea en galeries, waarvan de meeste zich op loopafstand van het centrum bevinden. Behalve ten zuiden van Oslo wordt Oslo in alle andere richtingen omringt door groene heuvels en bergen. Binnen de stadsgrenzen van Oslo bevinden zich 40 eilanden, vele parken en open gebieden die vaak een zeer groene verschijning aan de stad geven.

Andere bezienswaardigheden in Oslo zijn het beeldenpark Vigeland, het gehele jaar door gratis te bezoeken en je kunt hier vele stenen en bronzen beelden bekijken. Of de springschans ‘Holmenkollen’ die zich aan de rand van Oslo bevindt en als sinds 1892 dienst doet als springschans.

Winter
Bezoek Noorwegen niet alleen in de zomer. Noorwegen in de winter is een prachtig periode om het land te bezoeken. Je kunt er zelfs het noorderlicht zien! 

https://www.askja.be/bestemming/noorwegen/497/home