Hillefisters
Image default
Society / Holidays

Stel je aankopen niet uit!

Door de uitbraak van het COVID 19 virus is de kans klein dat we dit jaar nog lekker op vakantie zullen kunnen naar een ver oord. De grenzen zijn namelijk dicht en de horeca is op het moment dicht en gaat straks maar beperkt open. Dit jaar zit er dus geen reis van 4 weken naar Thailand in, en  een tripje naar 1 van de feesteilanden zoals Mallorca of Kos zit er al helemaal niet in. Dat is natuurlijk enorm balen, want veel mensen hadden de reizen al geboekt en hadden zich er al helemaal op verheugd. Om er dan achter te komen dat je dit jaar niet zal gaan is dan ook voor velen een grote teleurstelling.

Maar voor de industrie is het ook een hele grote klap. Want er zijn landen die bijna alleen maar leunen op de toeristische sector als het gaat om economische activiteit. Dit geldt voor landen als Italië, Spanje en Griekenland, maar ook bijvoorbeeld voor arme landen in Zuidoost-Azië. Zij zullen hierdoor flink moeten gaan bezuinigen, ook buiten de getroffen sector.

Maar dit is natuurlijk ook het geval in Nederland. Hoewel de belangrijkste sector hier natuurlijk de export van producten en kennis is, hebben ook wij last van een minder inkomen door het gebrek aan toerisme, vooral door het gebrek van binnenlands toerisme.

Dit kunnen we zelf als consumenten ook opvangen. Dit kan bijvoorbeeld door een Achteruitrijcamera kopen. Door dat nu te doen en het dus niet uit te stellen, ondersteun je de sector. Dus hoewel je de Achteruitrijcamera camper dit jaar niet zult kunnen gebruiken, is het wel goed om die aankoop nu te doen. Dan ondersteunen we met z’n allen de economie en komt er uiteindelijk straks een veel minder harde klap in bijvoorbeeld het verlies van veel banen en dus veel inkomens.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl