Hillefisters
Image default
Woning en Tuin

Welke eetkamertafel past bij mijn gezin?

Hoe weet je nu precies welke eettafel het meest geschikt voor je gezin? Het is welllicht moeilijk om een keuze te maken in het ruime aanbod aan grote eettafels. Toch zijn er wel een paar aandachtspunten die je hiermee op weg kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld maar aan uit hoeveel personen bestaat het gezin, wat wil je allemaal doen aan de tafel enz. We geven je hieronder graag wat meer uitleg over.

De grootte en vorm van de eettafel

Als eerste is het van belang om te bepalen met hoeveel personen je aan de tafel moet kunnen zitten. Natuurlijk kan je altijd nog een paar losse stoelen bijschuiven maar het gaat erom met hoeveel mensen je moet kunnen zitten. Daarnaast is de grote en de vorm van de tafel ook van belang. Hoeveel ruimte heb je en welke vorm past er het beste bij? Wil je een rechthoekige of ovale tafel? Om het wat makkelijker te maken meet je even de beschikbare ruimte op. Dat maakt de zoektocht wat eenvoudiger als je gaat kijken naar bijvoorbeeld eetkamertafels van Emob.

Eetkamertafel

Wat voor functie heeft de tafel?

Dit klinkt misschien een beetje vreemd. Maar we bedoelen eigenlijk wat wil je allemaal doen met de tafel. Wil je er alleen gebruik van maken voor ontbijt, lunch en diner of is het ook de bedoeling dat je er de hele dag aan moet kunnen werken. Misschien wil je de tafel ook gebruiken om je hobby uit te kunnen oefenen en heb je behoefte aan extra veel ruimte en moet je juist op zoek gaan naar grote eettafels. Vooraf nadenken over wat voor functie de eettafel heeft is een belangrijk aandachtspunt.

De kleur, materiaal gebruik en stijl

Er valt daarnaast op het gebied van kleur materiaalgebruik en stijl ook heel wat te kiezen. Weet je niet zo goed wat je moet nemen? Geen probleem neem rustig de tijd om allerlei opties en voorbeelden van eettafels te bekijken. Kijk maar eens naar de eetkamertafels van Emob. Dan krijg je een goed beeld van de diverse mogelijkheden en wat er qua stijl wellicht goed past bij het interieur van je woonkamer of keuken.

Welke stoelen en de hoogte van de tafel

Je moet wel comfortabel kunnen zitten aan de eettafel. Dit is zeker van essentieel belang als je de tafel ook hele dagen wil gebruiken om aan te werken. Daarom is de hoogte van de eettafel ook een belangrijk onderdeel dat je niet moet vergeten. Misschien heb je al stoelen. Als je hierop wil gaan zitten aan je nieuwe eettafel dan moet je wel goed opletten dat de tafel de juiste hoogte heeft om in de juiste houding eraan te kunnen zitten of werken. Heb je nog geen stoelen maar wel een nieuwe eettafel uitgezocht. Neem altijd de afmetingen en dus ook de hoogte van de tafel mee als je stoelen gaat kopen. Zo voorkom je dat je de verkeerde keuze maakt.