Hillefisters
Image default
Aanbiedingen

Zo maak jij jouw microgolfoven schoon!

Een microgolfoven is onwijs handig in om in jouw keuken te hebben staan. Niet zo gek ook dat veel huishoudens er tegenwoordig eentje hebben. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw microgolfoven is het handig om ‘m af en toe even goed schoon te maken. Dat is niet alleen hygiënischer, maar zorgt er ook voor dat jouw microgolfoven langer mee gaat. Benieuwd wat de beste manier is om hem schoon te maken? Lees dan snel verder!

De binnenkant

Het schoonmaken van de binnenkant hoeft gelukkig niet lang te duren. Vaak ben je met zo’n tien minuten al klaar. Begin door eerst een sopje te maken van wat water met een scheut schoonmaakazijn. Zet vervolgens dit mengsel in de oven en verwarm de microgolfoven voor drie minuten op de hoogste stand. Hierdoor komt het vastzittende vuil aan de binnenkant gemakkelijker los. Als de drie minuten voorbij zijn, kun je de binnenkant afnemen met een vochtige doek en vervolgens afdrogen met een droge doek. Let wel op dat de bak die je gebruikt hitte bestendig is!

Draaiplateau

Vaak is het draaiplateau het meest vieze onderdeel van een microgolfoven. Dit is ook niet heel gek, hier valt namelijk het makkelijkst het eten op. Door het draaiplateau even uit de microgolfoven te halen en vervolgens goed te reinigen met een sopje, zorg jij ervoor dat ‘ie er weer uit ziet zoals nieuw! Nadat jij jouw draaiplateau hebt gereinigd kun je hem even drogen met een schone doek. Vervolgens kun jij jouw draai plateau weer in de microgolfoven plaatsen

Vervanging van onderdelen

Nu weet jij hoe jij jouw microgolfoven het beste kan schoonmaken. Erg prettig, zo kun jij nare luchtjes voorkomen of verwijderen, en zorg jij dat jouw microgolfoven hygiënisch blijft. Mocht jij erachter komen dat een van de onderdelen echt niet schoon te krijgen is, of dat deze misschien zelfs kapot is? Dan is het handig om deze microgolfoven onderdelen te vervangen. Over het algemeen is dit een stuk goedkoper dan wanneer jij jouw oude microgolfoven moet vervangen voor een nieuwe.

https://fixpart.be/nl/apparaat/microgolfoven-onderdelen-en-accessoires