Hillefisters
Image default
Society / Holidays

Bijdragen aan een verbetering van het milieu? Dit is hoe!

Dat Nederland in hoog tempo opmerkelijke verandering wilt ervaren op het gebied van de CO2-uitstoot, wordt steeds vaker vermeld. Nederland hoopt de bevolking bewust te maken van de afgrijselijke gevolgen van de plaatselijke klimaatverandering. Door beelden te schetsen, via reclames op tv of artikelen in de krant, wordt verwacht dat het volk zich zal inzetten op de klimaatverandering tegen te gaan.

Gelukkig blijkt deze strategie succesvol te verlopen. Steeds meer mensen lijken de uitstoot te verminderen door bewust de trein te nemen; een vervoersmiddel dat in staat is emissieloos personen te verplaatsen. Ook interesse in het verbeteren van het klimaat? Dit artikel zal bijdragen mogelijkheden onder ogen te zien die in het dagelijks leven toe te passen zijn, waarbij het milieu de mogelijkheid krijgt zich te verbeteren.

Zonnepanelen

Een bekende manier om duurzaam energie te wekken, is de aanleg en het gebruik van monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen. De panelen leveren, met behulp van het gratis zonlicht, bruikbare energie. De zonnepanelen zijn op kort termijn een grote investering; vaak valt de zonnepanelen prijs hoog uit. Echter zal deze investering op lang termijn worden ‘terugverdiend’, doordat er veel energiekosten bespaard zullen worden. Daarnaast is het mogelijk ongebruikte energie terug te leveren, in ruil voor een bedrag.

Automobiliteit

Zoals eerder vernoemd, is het reduceren van het autogebruik een gemakkelijke manier om bij te dragen aan de verbetering van het milieu. Het openbaar vervoer, met in het bijzonder de trams, treinen en metro’s, rijden volledig emissieloos; deze vervoersmogelijkheden stoten exact 0 kilogram CO2 uit.

Vlees eten

Vlees eten is bijna een traditie te noemen in het nuchtere Nederland. Toch blijkt dat het portie vlees  bij het avondeten verantwoordelijk is voor circa 8% van de totale CO2-uitstoot. Dit heeft vrijwel allemaal het gevolg van de productie van het vlees. Naast de geringe CO2-uitstoot dat plaatsvindt rondom de levensstijl en verzorging van de koe, is het essentieel het vlees te schonen, bereiden en verpakken voor de verkoop.

http://wijsmanduurzaam.nl