Hillefisters
Society / Holidays

Het bijzondere noorden van Vietnam

Hanoi

Tijdens een rondreis Vietnam mag een bezoek aan Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, niet ontbreken. De stad is niet veel kleiner dan Saigon, maar voelt wel veel knusser aan. De authentieke oude wijk in het centrum die vol staat met koloniale gebouwen, is bijvoorbeeld erg interessant om te verblijven en te verkennen. Het verkeer kan hier in de drukke straatjes misschien wat overweldigend overkomen, maar laat je hierdoor niet afschrikken. De vele winkeltjes, boetiekjes en restaurants maken “the Old Quarter”, zoals het oude centrum ook wel genoemd wordt, een perfecte uitvalsbasis. In het oude centrum kun je in de vele winkeltjes heerlijk shoppen én eten. De diversiteit van het eten is fantastisch.

Daarnaast is het Mausoleum van Hồ Chí Minh een bezoek waard. Het staat aan het Quảng trường Ba Đình, een plein in het centrum van de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Het gebouw is 21,6 meter hoog en heeft een lengte van ruim 41 meter. Hồ kan bezichtigd worden in de ochtenden. Wel zijn er strikte regels. Zo mag er niet gefotografeerd of gefilmd worden.

 

Halong Bay

Vanuit Hanoi zijn er veel bijzondere plekken te zien door middel van excursies. Een daarvan is Halong Bay, een prachtig rotsachtig Kartsgebergte in de zee voor de kust in het noorden van Vietnam, ten oosten van Hanoi. Halong Bay is waarschijnlijk de meest populaire toeristische attractie van Vietnam, en tevens een internationaal bekende bezienswaardigheid, zo staat het ook op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Het gebied omvat ruim 1800 eilandjes, sommigen zijn niet meer dan een rotspunt die uit de zee steekt. De attractie is het gehele jaar goed te bezoeken. Je kunt er heerlijk zwemmen, groten bezoeken met kleinere bootjes of een van de drijvende (vissers) dorpen bezoeken. Daarnaast leveren de zonopkomst en ondergang vaak prachtige plaatjes op.

 

Sapa

Een andere bijzondere bezienswaardigheid in het noorden van Vietnam is het kleine bergdorpje Sapa. Het ligt prachtig in een bergachtig natuurgebied in de provincie Lao Cai in het uiterste noord westen van Vietnam, dicht tegen de Chinese grens aan. Het is een van de hooglanden van het land (1650 meter hoogte). De meest gebruikelijke manier om naar Sapa te reizen is per nachttrein naar het stadje Lao Cai. Hier vandaan reis je door naar een accommodatie bij een van de lokale dorpjes. In het gebied kun je fraai wandelen. Er zijn dan ook diverse wandelingen die je tussen de kleine dorpjes kunt maken, waarbij je een goede indruk krijgt van lokale cultuur en bevolking.

https://www.vnc.nl/bestemming/vietnam-reizen/482/home