Hillefisters
Society / Holidays

Op avontuur door de Australische Outback

Australië ademt een relaxte sfeer uit. Het heeft een aangenaam klimaat, de mensen zijn vriendelijk en het is een makkelijk land om in te reizen. Ga op in de ruimte en stilte van de ruige outback en maak een reis door de spectaculaire wildernis. Overnacht in de bush, maak een onvergetelijke treinreis met de Ghan of laat je inspireren door de bijzondere geschiedenis van de Aboriginals in “the red center”. Tijdens een rondreis Australië dwars door het land sta je telkens weer versteld van de mooie natuur!

Zwaaien

Je kunt natuurlijk vliegen naar Alice Springs, maar dan mis je duizenden kilometers van de ruige outback. Als je het ultieme roadtrip gevoel wilt ervaren reis je vanaf Darwin, Adelaide of Townsville naar het midden van Australië. In dit oneindige niets hebben sommige boeren net zoveel grond als de hele oppervlakte van Nederland, en met helikopters of vliegtuigen opzoek gaan naar hun vee! Als je onderweg iemand tegenkomt dan zwaai je. Altijd. Je komt op sommige stukken tijdens een hele dag rijden slechte 10 auto’s tegen. Het is een van de charmes van de outback.

Road trains

Niet alleen kom je af een toe een verdwaalde toerist tegen, maar vooral veel truckers. Deze rijden op extra lange combinaties die ze in Australië roadtrains noemen. Zie je er eentje tegemoet komen? Wijk vooral een beetje uit. Ze rijden namelijk vol gas over de eindeloos rechte wegen. Ze stoppen nergens voor, en raken dan ook regelmatig dieren (voornamelijk kangoeroes).

Alice springs

Het absolute hoogtepunt van een reis door de outback is de aankomt is de enige stad: Alice Springs. Niet dat hier zoveel te beleven is, maar het is vooral een prachtige uitvalsbasis voor het nabij gelegen Uluṟu-Kata Tjuṯa National Park. Het park is bekend vanwege de rotsformaties Uluru en Kata Tjuta. Deze rode rotsen steken hoog boven het vlakke woestijnlandschap uit en bieden adembenemende uitzichten, vooral tijdens zonsop- en -ondergang. De rotsformaties zijn voor de oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals, heilige plekken. Je vindt in het nationale park dan bijvoorbeeld ook vele rotstekeningen die hier aan herinneren.

Daly Waters

Tijdens een reis door de oneindige outback mag een bezoek aan een echte outback pub niet ontbreken. Een van de bijzonderste pubs vind je in Daly waters. Dit plaatsje met 9 officiële inwoners trekt tijdens het hoogseizoen een groot aantal bezoekers die een hapje eten, overnachten of een heerlijk koud biertje willen drinken. In de pub vind je een bonte verzameling van spullen, allemaal achtergelaten door bezoekers. Van geld, tot beha’s tot shirts. Het is een bijzonder gezicht en de moeite waard om tijdens je biertje goed om je heen te kijken. Wat een speciale plek.

The Ghan

Wanneer je na je bezoek aan het hart van Australië je reis weer wilt vervolgen is het aan te raden dit per trein te doen. Met de Ghan reis je vanaf Alice Springs naar Darwin in het Noorden of Adelaide in het zuiden. Tijdens de reis kun je rustig genieten van het prachtige uitzicht.

https://www.askja.nl/bestemming/australie/470/home