Hillefisters
Image default
Society / Holidays

Neppe kerstbomen: niet de ‘real deal’, maar altijd prachtig

Het is bijna zo ver. De meest gezellige feestdagen staan weer voor de deur. Ik heb het natuurlijk over kerstmis. Als je aan kerst denkt dan denk je natuurlijk gelijk aan je muts over je oren en je sjaal goed omslaan wanneer je door de verlichte straten loopt, het kerstdiner bij je (groot)ouders, het kleine kerststalletje en een gezellige sfeer in huis. Je denkt ook meteen aan mooie verlichte en versierde kerstbomen.

 

Ook ik ben een grote fan van kerst, maar heb niet altijd tijd om mijn kerstboom te kopen, in huis te zetten, te versieren en na afloop weer op te ruimen. Vroeger had ik thuis met mijn familie altijd een echte kerstboom. Dit eindigde altijd in veel opruimen van gevallen dennennaalden. Met een echte kerstboom duurde het niet lang voordat hij alweer moest worden afgebroken, omdat er geen naalden meer aan zaten. Ook het verplaatsen en uit huis halen was een groot probleem. Het zorgde voor veel onnodige troep en moeilijkheden. Dit is waar de nep kerstbomen bij ons in beeld kwamen. Het eerste jaar was al een groot succes en mijn hele familie was samen de boom aan het versieren. Het zag er prachtig uit. Een nep kerstboom voelt misschien minder als de ‘real deal’, maar het resultaat is bij mij of mijn familie nog nooit tegengevallen. Het blijft een prachtig gezicht.

 

Dit jaar heb ik een nieuwe nep kerstboom online besteld en laten thuis bezorgen. Het is een kerstboom met sneeuw geworden. Dit omdat het niet heel veel meer sneeuwt in Nederland, maar een witte kerstboom wel een heel mooi gezicht is. Handig, want de ook neppe sneeuw smelt dus niet en hierdoor kan ik er nog jaren van genieten. Het wordt vast een prachtig plaatje met mijn oranje en rode kerstballen, lichtjes en gouden piek. Ik zit nu al helemaal in de kerstsfeer en kan niet wachten totdat het eindelijk zo ver is.

 

 

https://www.xmasdeco.nl/